Przyjęcie urodzinowe w hotelowej restauracji

Coraz popularniejsze staje się organizowanie urodzin w restauracjach hotelowych – to możliwość zaoszczędzenia czasu na przygotowania potraw, jak również szansa na to, aby podczas przyjęcia wygodnie siedzieć przy stole, cieszyć się obecnością gości, a nie tym, co na stole. To jednak nie jedyna zaleta tego rodzaju rozwiązania. Co warto wiedzieć o organizacji imprezy urodzinowej w knajpie?
Wybór miejsca jest kluczowy!
Podstawą organizacji jest oczywiście wybranie odpowiedniego miejsca – restauracje hotelowe mogą zaoferować nam nie tylko duże sale, ale i niewielkie, kameralne sale, idealne do urządzania przyjęcia dla 15-20 gości. Taka salka najczęściej jest odseparowana od głównej sali, przez co goście nie będą przeszkadzać w codziennej pracy restauracji. Niewielkie sale mają zazwyczaj zapewniony system nagłośnieniowy, przez który sączyć się może wybrana przez nas muzyka. Sala przygotowywana jest na określoną liczbę gości, a podczas przyjęcia obsługiwana jest przez doświadczonych kelnerów.
Istotne jest również jedzenie – wybór menu to niełatwa sprawa! Zazwyczaj szefowie kuchni oferują kilka opcji menu, z których wybieramy jedną lub też możemy wybrać konkretne pozycje z każdego z nich. Dzięki temu możliwe jest stworzenie ciekawego spisu potraw na ten wyjątkowy dzień. Źródło: jachranka.pl.